ЯК ПРИМУСИТИ КИШЕЧНИК ПРАЦЮВАТИ?

kishechnik

«Єдиний спосіб зберегти здоров'я — їсти те, чого не хочеш, пити те, чого не любиш»

Марк Твен

«Завдання не з легких» — скажете Ви

Але ж все залежить від нашого бажання і від того, що ми хочемо отримати. Сучасний прискорений ритм і спосіб життя провокує нас на ходу пити каву або чай замість необхідного обсягу чистої води, перекушувати бутербродами протягом дня, забуваючи про повноцінний раціон… Але ж це запорука здоров’я кишечника, який останнім часом називають другим мозком людини.

Щоденне вживання овочів і фруктів приносить нам не тільки задоволення, а живить і оздоровлює кишечник. Справа в тому, що в овочах і фруктах міститься клітковина, яка сприяє виведенню токсинів з кишечника і нормалізації ваги, знижує рівень холестерину в крові і допомагає регулювати рівень цукру, підтримує здоров’я кишкової мікрофлори. Найцікавіше, що клітковина є їжею для корисних мікроорганізмів і сприяє їх росту, розмноженню і заселення в товстому кишечнику. Здорова мікрофлора забезпечує міцний імунітет.

В процесі ферментації клітковини кишковими мікроорганізмами утворюються коротколанцюгові жирні кислоти, зокрема бутират, який відновлює пошкоджені клітини кишечника і регулює стілець. При дефіциті бутирата можливий розвиток таких симптомів як спазми і болі в животі, здуття, порушення стільця (запори або проноси).

При неможливості збалансувати дієту, можливо, заповнити дефіцит бутирата за допомогою Зафакола, В складі якого міститься бутират, корисні штами біфідобактерій і клітковина (інулін), які виявляють комплексну дію на слизову оболонку кишечника, нормалізують стілець і усувають дискомфорт у животі.