ПРОДУКТИ ПОВІЛЬНІ ВБИВЦІ: ЗНАЙТИ І ВИКЛЮЧИТИ

prostie-uglevody

Те, що ми їмо, формує наше життя і здоров’я мінімум на 50%. Тому якщо хочете поліпшити самопочуття, підвищити якість життя, терміново змінюйте звичну дієту. Далі ми розповімо про продукти-убивць — хто це, якими бувають, чому їх краще прибрати взагалі.

Цукрозамінники

Маленькі небезпечні пігулки або порошок, які містять нуль калорій і набагато небезпечніше для здоров’я, ніж звичайний білий цукор (якому теж далеко до безпечного продукту). Цукрозамінники не містять вуглеводів і обманюють організм — після попадання в шлунок вони викликають дуже сильне почуття голоду. Дієтологи і гастроентерологи рекомендують виключити їх з раціону в принципі.

Трансжири

Трансжири — це звичайні жири, розбавлені воднем. Шкоди вони несуть багато — від холестерину до ожиріння. Наприклад, в маслі 72.5% містяться трансжири, так що, якщо стежте за здоров’ям, беріть більш жирні бруски 82%, а не розбавлену воднем масу.

ГМО

Генно-модифіковані формули — знахідка для виробників і шкода для споживачів. І якщо у випадку з ковбасою, шинкою застосування ГМО можна зрозуміти, то в зеленому горошку, кукурудзі, картоплі, какао дані компоненти явно зайві. Читайте склад продуктів, які купуєте.

Глутамат натрію

Брат ГМО — з’явилися вони разом, для організму шкідливі, схильні накопичуватися в крові і тканинах. Підсилювач смаку також викликає певні прихильності до продуктів. Натуральні смакові характеристики люди після тривалого вживання Е-621 перестають відчувати, «сідаючи» на хімічні формули з порожнім складом і по-справжньому наркотичним впливом.

Ікра і оселедець під вакуумом

Солона оселедець може зберігатися тільки в особливому розсолі, якщо ж розсолу немає, а оселедець або ікра є, значить в продукті присутній уротропін. Це далеко не безпечний компонент, який змінює склад продукту і просто шкідливий для людини. Саме тому купувати оселедець в пластиці вкрай не рекомендується — в ній мало оселедця і є небезпечний уротропін. Малосольна ікра тривалого зберігання — теж бомба уповільненої дії, повинен бути або малий термін зберігання, або повноцінне засолювання. У кращому випадку уротропін замінять лимонною кислотою.

Барбариски

І інші яскраві ароматні льодяники. У них міститься ціла хімічна фабрика — впевнені, пояснювати, що вона не потрібна вашим внутрішнім органам, не варто. Кажуть, якщо залишити вологу цукерку на клейонці, то до ранку на плівці утворюється дірка.

Сухі солодкі сніданки

Це усіма будь з дитинства кукурудзяні хрусткі палички і різні пластівці, рясно присмачені цукрами. В принципі якщо прибрати білий пісок, то вийде нейтральний продукт. Замінники цукру, як ми писали вище, не краще і не безпечніше звичайного рафінаду.

Картопля з фастфуду

Фрі або по-селянські — не важливо, картопля тож викликає масу суперечок у дієтологів, щодо смаженого з фастфуду вони навіть не сперечаються. Продукт обробляється антиокислюючими складами, які консервують, змінюють початкові структурні зв’язки продуктів. Ви їсте в буквальному сенсі «пластмасу», трансжири, купу порожніх калорій.

Крупи і каші з душком

Не в плані зіпсовані, а з ароматизаторами. Якщо звичайна вівсянка вранці ніяк не лізе, але зробити сніданок корисним хочеться, не купуйте солодкі кашки з купою добавок. Хімія зведе користь крупи майже до нуля, для здоров’я не корисна. Також від вівса дрібного помелу особливого толку не буде — не обманюйте себе.

Шинки і ковбаси

У них є все, що завгодно, і нічого хорошого. Основні компоненти — соя, шкури свині, жири, сало, ГМО, консерванти, інші хімічні компоненти. Подивіться на зріз шинки на світлі — перламутровий відлив це явно не те, що доктор прописав.

Молоко і майонез тривалого зберігання

Це штучні продукти, які поміщаються в упаковку з антибіотиками. І оцет, консерванти, ароматизатори — далеко не всі цікаві складові даного продукту. Захоплення молочком тривалого зберігання — прямий шлях до раку.

Овочі-фрукти взимку

Навіть сезонні містять що завгодно, а позасезонні так і поготів. Розкішний, великий виноград в січні — це красиво, але небезпечно для здоров’я. Мінімальний набір, застосовуваний для обробки ягід, — пестициди, азот, пр.